Η ΟΜΑΔΑ

Το South Evian Gulf team γεννήθηκε στον Νότιο Ευβοϊκό κόλπο το 2010 από τη βαθιά αγάπη μας για τη θάλασσα και τα ναυτικά ταξίδια. Μέσα από έναν διαρκή αγώνα με τον εαυτό μας, με δέος και σεβασμό απέναντι στην ανυπέρβλητη δύναμη του υγρού στοιχείου και με πίστη στο ομαδικό πνεύμα, χαράσσουμε κάθε χρόνο και νέες ρότες, με πυξίδα μας την αγάπη για τον άνθρωπο και τη φύση καθώς και την έγνοια για την προστασία του θαλάσσιου περιβάλλοντος.
Μέσα σε 11 χρόνια και μετά από 11 μεγάλες ναυτικές αποστολές που άφησαν το στίγμα τους στο χάρτη της ελληνικής ναυτικής ιστορίας, με κορυφαία εγχειρήματα το Ελλάδα 1000 Μίλια, το Non-Stop 100 και το Mare Adriatico καθώς και δεκάδες μικρότερα ταξίδια, περίπλους και διασχίσεις, το South Evian Gulf team κατέκτησε τον σεβασμό χιλιάδων ανθρώπων, εδραιώνοντας συγχρόνως τη θέση του ως της κορυφαίας ελληνικής ομάδας μαραθώνιων αποστολών στην ανοιχτή θάλασσα με καγιάκ. Μίας ομάδας που μάχεται για το συλλογικό καλό μέσα από την υπέρβαση των προσωπικών ορίων.
Κάθε μεγάλη αποστολή του South Evian Gulf team είναι ένας κωπηλατικός μαραθώνιος εκατοντάδων ναυτικών μιλίων με καγιάκ ανοιχτής θαλάσσης. Κάθε θαλασσινό ταξίδι μάς δίνει τη δυνατότητα να μιλήσουμε με ανθρώπους από κάθε γωνιά της Ελλάδας και όχι μόνο, προκειμένου από κοινού να σταθούμε στο πλευρό όσων μας χρειάζονται, μεταδίδοντας μηνύματα ισότητας, αγωνιστικότητας και κοινωνικής αλληλεγγύης. Καλώντας, επιπλέον, σε εγρήγορση και δράση για την προστασία των θαλασσών μας.
Πιστεύοντας ιδιαίτερα στην αξία της καταγραφής των εμπειριών και των διδαγμάτων, για τις νυν και τις επόμενες γενιές ανθρώπων που θα μυηθούν στην τέχνη της κωπηλασίας στην ανοιχτή θάλασσα, διατηρούμε ταυτόχρονα και μία συστηματική αρθρογραφία.
Τι είναι τελικά το South Evian Gulf team; Είμαστε μια δεμένη ομάδα ανθρώπων που μέσα στη μεγάλη αβεβαιότητα της ζωής και της θάλασσας αγωνίζονται με το σώμα, το μυαλό και την ψυχή, για όσα αξίζει να αγωνίζεται κανείς.
Σε μια θάλασσα πιθανοτήτων, κυνηγώντας το απίθανο.