Kayak Innovations NATSEQ

Το NATSEQ της Kayak Innovation, τώρα σε Ελλάδα και Κύπρο! Ένα καινοτόμο σκάφος, που συνδυάζει την αίσθηση ενός καθαρόαιμου sea kayak με την αξεπέραστη πρακτικότητα και ευκολία στη χρήση ενός διαιρούμενου. Ένα modular καγιάκ που αποθηκεύεται στο διαμέρισμα, μεταφέρεται εύκολα με ένα μικρό αυτοκίνητο και συναρμολογείται μέσα σε 30’’. Διατίθεται ως μονοθέσιο και ως διθέσιο, που, φυσικά, μπορεί να χρησιμοποιηθεί και ως μονοθέσιο. Κατασκευάζεται στη Γερμανία από πρώτες ύλες που σε ποσοστό 99% παράγονται στην Ευρώπη.

Μετά τη μεγάλη εμπορική του επιτυχία σε βόρεια και κεντρική Ευρώπη, το NATSEQ ήρθε να χαράξει νέες ρότες και στις ελληνικές θάλασσες. Πρόκειται για το αποτέλεσμα ενός μεθοδικού και λεπτομερούς σχεδιασμού, με αναρίθμητες ώρες δοκιμών στο νερό. Είναι ένα κορυφαίο διαιρούμενο καγιάκ, κατασκευασμένο από ειδικό HDPE πολυαιθυλένιο με την απόλυτη UV προστασία, με γάστρα σχεδιασμένη για σταθερότητα και ταυτόχρονα υψηλές επιδόσεις, εφάμιλλες ακριβότερων σκαφών. Διαθέτει τα ελάχιστα δυνατά διάκενα μεταξύ των τμημάτων του, πλώρης, κόκπιτ και πρύμνης, καθώς και έναν πατενταρισμένο μηχανισμό κλειδώματος, που παρέχει επιπλέον ασφάλεια, καθιστώντας ταυτόχρονα τη συναρμολόγηση και την αποσυναρμολόγηση παιχνίδι.

Κομψές, αθλητικές γραμμές, κόκπιτ άνετο ακόμα και για κωπηλάτες με ύψος 2.00μ. και βάρος έως 120kg, και χωρητικότητα αντίστοιχη ενός High Volume expedition σκάφους, καθιστούν το NATSEQ ένα καγιάκ που χαίρεσαι να βλέπεις και παράλληλα σε παρακινεί να το φορτώσεις και να το ταξιδέψεις. Είτε μόνος, είτε με ένα ακόμα άτομο, το NATSEQ διψάει για μίλια, χαρίζοντας μια αίσθηση στιβαρότητας που συναντάς σε ποιοτικά, μονοκόμματα σκάφη πολυαιθυλενίου. Ως Solo μπορεί να μεταφέρει φορτίο 160 kg (μαζί με τον κωπηλάτη του), ενώ ως tandem το φορτίο μπορεί να φτάσει τα 260 kg. Με την προσθήκη ενός επιπλέον κομματιού, του Packer, μπορείτε να μεταφέρετε και τον σκύλο σας ή επιπλέον αποσκευές, προσθέτοντας άλλα 50 kg στο συνολικό φορτίο.

Το υδροδυναμικά βελτιστοποιημένο σχήμα της γάστρας, με τη μακριά ίσαλο, το περιορισμένο ρόκερ, το swede form με το φαρδύτερο σημείο της γάστρας πίσω από το κόκπιτ, την απόληξη της πρύμνης σε καρίνα που λειτουργεί σαν ενσωματωμένο skeg και το πλάτος του σκάφους που έχει παραμείνει κάτω από το τυπικό όριο των 60 εκ., έχουν δημιουργήσει ένα σύνολο γρήγορο, ευέλικτο, ευθύβολο, εξαιρετικά σταθερό για τους άπειρους κωπηλάτες και ιδιαίτερα φιλικό στη συμπεριφορά του.

Ακόμα και σε ταραγμένη θάλασσα, το NATSEQ θα ανταποκριθεί με ευχαρίστηση. Σε ήπιες συνθήκες και σε ρυθμό cruising μπορεί να κρατήσει άνετα και για πολλές ώρες ταχύτητα 3,5 κόμβων, ενώ στο σπριντ μπορεί να αγγίξει ή και να ξεπεράσει τους 6 κόμβους.

NATSEQ από την Kayak Innovation. Ένα πραγματικό sea kayak, με το μοναδικό πλεονέκτημα της εύκολης αποθήκευσης και μεταφοράς, το οποίο σας περιμένει να σας καλωσορίσει στον μαγικό κόσμο της κωπηλασίας. Μαζί του θα ζήσετε τις πιο όμορφες και άνετες θαλασσινές εμπειρίες!

Τεχνικά χαρακτηριστικά
 • Μήκος: 409 εκ. (Solo), 560 εκ. (Tandem)
 • Πλάτος: 59 εκ.
 • Διαστάσεις κόκπιτ: 95 x 53 εκ.
 • Ύψος ντεκ: 38 εκ.
 • Βάρος: 29,6 kg (Solo), 44,9 kg (Tandem)
 • Μέγιστο φορτίο: 160 kg (Solo), 260 kg (Τandem)
 • Χωρητικότητα αποθηκευτικών χώρων: 157 λτ. (Solo), 160 λτ. (Tandem)
 • Προαιρετικός εξοπλισμός: Πηδάλιο, περιμετρικά σκοινιά ασφαλείας (safety line)

€ 1.890,00

(Solo, μονόχρωμο: κόκκινο, μπλε, πράσινο, γκρι)

€ 2.590,00

(Tandem, μονόχρωμο: κόκκινο, μπλε, πράσινο, γκρι)

Συμπεριλαμβάνονται ΦΠΑ και μεταφορικά για παράδοση σε οποιοδήποτε σημείο της ηπειρωτικής Ελλάδας. Εκδόσεις Harlequin, με επιλογή 2 ή περισσότερων χρωμάτων, €1.990,00 (Solo), €2.790,00 (Tandem). Έκδοση Tandem plus Packer €3.140,00. Για παράδοση σε Κύπρο, στις ανωτέρω τιμές προστίθενται 150,00€ για το Solo και 200,00€ για το Tandem. 

Με μια ματιά
 • Ενισχυμένο HDPE πλαστικό με UV factor 10.
 • Ρυθμιζόμενη πλάτη καθίσματος με άπειρο εύρος ενδιάμεσων ρυθμίσεων.
 • Αβύθιστο χάρη στην ύπαρξη στεγανών και στον τρόπο σύνδεσης των τμημάτων μεταξύ τους.
 • Εύκολη μεταφορά ακόμα και με ένα μικρό αυτοκίνητο, χωρίς να απαιτούνται μπάρες οροφής.
 • Ανοξείδωτα μεταλλικά μέρη για χρήση στη θάλασσα, με την ελάχιστη συντήρηση.
 • Συναρμολόγηση και αποσυναρμολόγηση μέσα σε 30 δευτερόλεπτα.
 • Μπροστινό day-hatch για τοποθέτηση μικροαντικειμένων.
 • Μέγιστη ακαμψία στη σύνδεση και το κλείδωμα των τμημάτων μεταξύ τους.
 • Ελάχιστα δυνατά διάκενα μεταξύ των τμημάτων.
 • Διπλή ασφάλεια στη σύνδεση των τμημάτων χάρη στον πατενταρισμένο μηχανισμό κλειδώματος.
 • Εύκολη αποθήκευση στο μπαλκόνι του σπιτιού ή σε κάποιο δωμάτιο, καταλαμβάνοντας λιγότερο από 1m2.
 • Περισσότεροι από 2000 συνδυασμοί χρωμάτων.
Συχνές Ερωτήσεις

Για την παραγγελία σας, θα πρέπει να συμπληρώσετε και να υποβάλετε τη φόρμα παραγγελίας, η οποία βρίσκεται στο κάτω μέρος αυτής της σελίδας. Αφότου λάβουμε την παραγγελία σας, θα επικοινωνήσουμε μαζί σας τηλεφωνικά για επιβεβαίωση και για οριστικοποίηση χρωμάτων και εξοπλισμού και ακολούθως θα σας αποστείλουμε το τιμολόγιο αγοράς. Εν συνεχεία, προβαίνετε σε πληρωμή μέσω τραπεζικής μεταφοράς και η παραγγελία σας καταχωρείται. Ο χρόνος παράδοσης για παραγγελίες στην Ελλάδα (ηπειρωτική χώρα) εκτιμάται μεταξύ 12-14 ημερών. Για παραγγελίες που προορίζονται για τα ελληνικά νησιά και την Κύπρο ο χρόνος παράδοσης εκτιμάται μεταξύ 22-24 ημέρων.

Η παράδοση του σκάφους σας γίνεται στην πόρτα σας, στη διεύθυνση που έχετε δηλώσει. Μαζί με την καταχώρηση της παραγγελίας σας, θα λάβετε και έναν μοναδικό αριθμό παρακολούθησης της εξέλιξης της παραγγελίας (tracking number). Για τη συσκευασία, τη μεταφορά και την παράδοση των Solo σκαφών χρησιμοποιείται μισή παλέτα Euro, ενώ για την παράδοση των Tandem, ολόκληρη παλέτα Euro. Την ημέρα της παράδοσης, θα επικοινωνήσει μαζί σας η μεταφορική εταιρεία, προκειμένου να σας ενημερώσει για την ακριβή ώρα της παράδοσης.

Σε κόκκινο, μπλε και πράσινο. Για το 2024 θα παραχθούν και 100 σκάφη σε γκρι. Προαιρετικά, μπορείτε να παραγγείλετε το σκάφος σας, συνδυάζοντας 2 ή και περισσότερα χρώματα, ως προς τα τμήματα που το αποτελούν, πλώρη, κόκπιτ, πρύμνη, καθώς και τα καπάκια των αποθηκευτικών διαμερισμάτων, με μία επιπλέον επιβάρυνση στην τιμή.

Φυσικά! Υπάρχουν σκάφη διαθέσιμα για δωρεάν δοκιμή, σε Ελλάδα και Κύπρο. Δεν έχετε παρά να επικοινωνήσετε μαζί μας για να ορίσουμε ένα ραντεβού, ώστε να δοκιμάσετε στη θάλασσα το NATSEQ που σας ενδιαφέρει.  

Το NATSEQ έχει σχεδιαστεί για χρήση σε θαλασσινό νερό. Όλα τα μεταλλικά εξαρτήματά του είναι ανοξείδωτα και ως εκ τούτου ανθεκτικά στο θαλασσινό νερό. Για τη σωστή λειτουργία όλων των εξαρτημάτων, θα πρέπει να πλένετε το σκάφος με γλυκό νερό μετά από κάθε πλεύση και ειδικά τον μηχανισμό κλειδώματος και όλα τα κινούμενα μέρη. Ακολούθως, θα πρέπει να το στεγνώνετε με ένα μαλακό ύφασμα. Δεν συστήνεται η χρήση οποιουδήποτε είδους λιπαντικού για τον μηχανισμό κλειδώματος. Το γλυκό νερό αρκεί. Για τη σωστή συντήρηση και για τη μέγιστη διάρκεια ζωής του σκάφους, συνιστάται η αποθήκευσή του σε σκιερό μέρος.

Δεδομένου ότι τα ξεχωριστά τμήματά του είναι αυτόνομα, συνθέτοντας ένα σύνολο με στεγανά διαμερίσματα κατά τη συναρμογή τους, αυτό σημαίνει ότι το σκάφος θα παραμένει για πάντα στην επιφάνεια. Το αβύθιστο του σκάφους επιβεβαιώθηκε και πειραματικά, κατά τη διάρκεια δοκιμών που πραγματοποιήθηκαν κατά τη φάση της εξέλιξής του.

Ναι. Το NATSEQ έχει λάβει πιστοποίηση για πλεύση σε περιοχές κατηγορίας D και μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε παράκτια χρήση. Εφόσον συνοδεύεται από όλα τα μέσα ασφαλείας όπως π.χ. το σωσίβιο, η αντλία, η ποδιά (αν οι συνθήκες το επιβάλλουν), το εφεδρικό κουπί, το πλευστικό βοήθημα κ.λπ., το NATSEQ μπορεί να σας προσφέρει μία πολύ όμορφη και ασφαλή θαλασσινή εμπειρία.

Μπορείτε να το κωπηλατήσετε και σε μεγαλύτερα κύματα, όπως θα κωπηλατούσατε και ένα μονοκόμματο σκάφος πολυαιθυλενίου. Πριν αναχωρήσετε για μία τέτοια πλεύση, συνιστάται να επιθεωρήσετε όλες τις βίδες του σκάφους, επιβεβαιώνοντας ότι είναι σφιχτά βιδωμένες, καθώς και ότι ο μηχανισμός κλειδώματος έχει ασφαλίσει σωστά.

Δεδομένου ότι το πολυαιθυλένιο είναι ένα σχετικά ελαστικό υλικό, είναι φυσιολογικό να λειτουργεί υπό ορισμένη μηχανική καταπόνηση. Δεδομένου ότι οι πιέσεις ασκούνται οριζόντια αλλά τα διάκενα μπορούν να προκύψουν μόνο σε κατακόρυφη διεύθυνση, τα τμήματα δεν μπορούν να αποσπαστούν μεταξύ τους, ακόμη και αν παραλείψετε να ασφαλίσετε τον μηχανισμό κλειδώματος.

Το NATSEQ κατασκευάζεται στη Γερμανία, στο εργοστάσιο της Kayak Innovations στο Mecklenburg-Vorpommern. Το 99% των υλικών και περιφερειακών εξαρτημάτων του παράγονται στην Ευρώπη.

Το NATSEQ είναι ένα all-round High Volume σκάφος, για κωπηλάτες έως 120 kg. Η χωρητικότητα του Solo φτάνει τα 160kg. Το κατώτατο όριο βάρους κωπηλάτη είναι τα 60kg. Το καγιάκ έχει σχεδιαστεί με τη μικρότερη δυνατή επιφάνεια βρεχάμενων σε αυτό το μέγεθος, που σημαίνει ότι μπορεί να συμπεριφερθεί πολύ ικανοποιητικά ακόμη και με πολύ ελαφριά φορτία. Ιδανικό εύρος βάρους κωπηλάτη, ωστόσο, είναι μεταξύ 80 και 120 kg.

Η ρύθμιση της θέσης των ποδωστηρίων είναι δυνατή ανά πάσα στιγμή και δεν επηρεάζει την τάση των σχοινιών του πηδαλίου. Το κατέβασμα και το ανέβασμα του πηδαλίου γίνεται εύκολα, τραβώντας τη σφαιρική λαβή του σχετικού σχοινιού.

Η πλώρη ζυγίζει 6,4 kg, το κόκπιτ του Solo 14,4 kg, το κόκπιτ του Tandem 15,3 kg και η πρύμνη 8,8 kg.

Στο NATSEQ έχει χρησιμοποιηθεί ένα ειδικό μίγμα HDPE με UV factor 10, σε αντίθεση με πολλά μονοκόμματα PE σκάφη που είναι LDPE με UV factor 5. Η κορυφαία ποιότητα και το πάχος του υλικού που έχει χρησιμοποιηθεί στο NATSEQ, προσφέρουν στο σκάφος αντοχή ανώτερη από αυτή πολλών μονοκόμματων καγιάκ από πολυαιθυλένιο.

Φυσικά. Μπορείτε ανά πάσα στιγμή να παραγγείλετε ξεχωριστά οποιοδήποτε επιπλέον κομμάτι του σκάφους, όπως το κόκπιτ του Tandem ή και το Packer. Με αυτόν τον τρόπο, μπορείτε να αποκτήσετε τώρα το NATSEQ ως μονοθέσιο και αργότερα να το μετατρέψετε και σε διθέσιο.

Ναι, μπορείτε να παραγγείλετε και πηδάλιο, το οποίο περιλαμβάνεται στον προαιρετικό εξοπλισμό. Στο Solo δεν είναι απαραίτητο, καθώς το σκάφος έχει σχεδιαστεί για να στρίβει εύκολα με το σώμα και το κουπί. Στο Tandem, αν και δεν είναι απολύτως απαραίτητο, ωστόσο μπορεί να διευκολύνει σημαντικά τον χειρισμό του σκάφους, ειδικά σε ταραγμένη θάλασσα ή με πλάγιους ανέμους.

Βέβαια μπορείς να ρολάρεις και μάλιστα το σκάφος επανέρχεται πολύ πιο εύκολα από ότι θα περίμενε κανείς, κρίνοντας από τον όγκο του!

NATSEQ είναι η φώκια στη γλώσσα των Ινουίτ. Με την επιλογή του ονόματος αυτού τονίστηκε ο σεβασμός των σχεδιαστών του στη γροιλανδική παράδοση.

Το NATSEQ κατέκτησε μία θέση μόνιμου εκθέματος, από το 2021, στο πλέον αναγνωρισμένο μουσείο μοντέρνας τέχνης στο Μόναχο, χαρή στον σύγχρονο, μινιμαλιστικό σχεδιασμό του και τον πολυμορφικό χαρακτήρα του.

Φόρμα Παραγγελίας
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.
Όνομα και Επώνυμο
Επιλογή σκάφους
Επιλογή χρωματικού στυλ
Επιλογή προαιρετικού εξοπλισμού